196156
Koryféerna. En konspirationsroman [Elektronisk resurs].
Koryféerna. En konspirationsroman [Elektronisk resurs].
Av: Andersson, Lena
Utgivningsår: 2022.
Språk: Svenska
Medietyp: E-ljudbok
Kategori: Facklitteratur
Förlag: Bokförlaget PolarisElib [distributör]
ISBN: 978-91-7795-829-1 91-7795-829-2
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Mordet på en hög politiker ska inte utredas som ett mord på stan bara för att det råkar ske på stan. Det behöver utredas efter sin art. Allt handlar om vad det är man vill ha reda på. En februarikväll skjuts landets främste statsman till döds på öppen gata. Polischef Rolf Utterström tar kommandot över spaningarna men ingen gärningsman grips och mordet förblir ett öppet sår i nationen. Trettio år senare får journalisten Roger Lilja i uppdrag att skriva en artikel om dådet. Han kommer i kontakt med en jurist och underrättelseman som påstår sig sitta på det verkliga händelseförloppet. Allt verkar ha inletts med en weekend i Frankrike några månader före mordet, då en inre krets i den politiska makteliten möts. I Koryféerna en konspirationsroman fortsätter Lena Andersson att utforska teman som knyter an till hennes tidigare berättelser om folkhemmet och dess upplösning. Med hjälp av fiktionens verktyg kastas ett skarpt ljus över ett trauma och dess upprinnelse, där verkligheten kanske behöver dikten för att lösningen på gåtan ska framträda. Lena Andersson (f. 1970) romandebuterade 1999. År 2013 tilldelades hon Augustpriset för Egenmäktigt förfarande som redan betraktas som en modern klassiker. Senast har romanerna Sveas son och Dottern samt krönikesamlingarna Verkligheten och resten och Resten av verkligheten utkommit./Innehållsbeskrivning från Elib.

Har nu lyssnat igenom boken två gånger för att riktigt förstå komplotten och komplexiteten. Det behövdes. Historien har sin givna grund i mordet på Olof Palme - kanske är det Lena Anderssons konspirationsteori om det mordet som gestaltas? Boken har ett trevligt språk, en bra uppläsare, en bra historia och en del intressanta människor som beskrivs. Den är relativt kort också vilket gör den till ett trevligt tidsfördriv.
2023-02-03
aglo

Andra titlar av samma författare

132053
Av: Andersson, Lena
118521
Av: Andersson, Lena
118524
Av: Andersson, Lena
151319
Av: Andersson, Lena
159264
Av: Andersson, Lena

Liknande titlar

Språk